#3 Van idee naar packaging

Dhana Chocolate gaat om goed voor je lijf zorgen, toch genieten en aan de andere kant iets heel moois weggeven. In het begin van mijn reis naar het maken van chocolade was ik in de ban van gezonde tussendoortjes, maar ook packaging design. Ik ben altijd op zoek naar de mooiste labels voor producten, maakt niet uit wat. De laatste tijd zie je van alles prachtigs voorbij komen. Zelf word ik altijd helemaal enthousiast van de Engelsen. Voor mij zijn zij echt het toppunt van packaging design. Liefelijk en toch heel professioneel, schattig en toch strak, uitstralend dat het bedrijf heel kleinschalig is op een goede manier, terwijl er een heel groot team achter zit. Dat hoeft voor mij helemaal niet, maar ik word altijd geïnspireerd op de manier hoe bedrijven producten verpakken. Je maakt iets en daar moet iets moois omheen wat de juiste klant aantrekt. En dat is niet zomaar wat. Je moet weten wie je klant is, wat jou product is, waar je het wilt verkopen, de verpakking moet de juiste uitstraling hebben qua prijs en het belangrijkste de verpakking moet uitstraling wat jou bedrijf is en helemaal overdragen wat er in zit. Soms kan het product dat niet op zich zelf en moet er of bij verteld worden wat het is en waarom je het zou nemen en in het geval dat, dat er niet is moet de verpakking het werk doen. Ik vind verpakkingen prachtig. Samen met @strikerdesign hebben we een hele reis afgelegd om van mijn oude logo naar mijn nieuwe huisstijl over te gaan. De stijl is precies wat ik wilde en hoe ik het voor mij zag. De Golden Box is onze nieuwste aanwinst, het is mijn favoriete verpakking en ik kan er wel naar blijven kijken, ieder hoekje heeft weer een nieuwe verassing. In deze box zitten 10 bonbons en aan de binnenkant vind je een flyer met afbeeldingen van de bonbons die er in zitten. Deze box is nu onze hardloper en voor mijn gevoel omdat dit precies representeert wat ons product is. De ingrediënten zijn topnotch, bio en met veel aandacht uitgezocht op smaak en kwaliteit, de bonbons worden handgemaakt met veel aandacht. De bonbons zijn heuse vitamine bommen, zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten en voor mij verdient iedereen, zowel de boer, de bonbons, de ingrediënten, de maker, de verkoper, de koper gewoon goud. Een heel luxe doosje, maar toch ambachtelijk. 

Nu ben ik heel benieuwd... wat is jullie mooiste verpakking als je zo rondkijkt in supermarkten/biologische winkels etc?