Over Ons

Dhana Chocolate is opgericht door Danielle Vergonet.  Al van jongs af aan is ze bezig met gezond & lekker eten. 
Ze vind het ontzettend belangrijk dat je, je lichaam goed onderhoudt, dat je goed eet, beweegt en geniet. Zodat je vanuit die gezonde basis dingen kunt ondernemen. Ze merkte dat een gezonde levensstijl meer draait om je lekker voelen bij wat je eet.
Danielle was rond 2010  op zoektocht naar lekkere & gezonde tussendoortjes maar die waren nauwelijks te vinden in Groningen. Alle repen waren vol suiker of een ontzettende muffe hap.

                                   

Na de kunstacademie vertrok ze voor een jaar naar Engeland, ze werkte daar in een B&B. 
Daar ontdekte ze ook voor het eerst een bonbon met rauwe cacao. Toen ze het at wist ze:  DIT is wat ze zocht al die tijd. De rauwe chocolade gaf haar zoveel energie, focus en blijdschap! Alleen was hij niet zo lekker. Danielle wist: 'als ik hier aan ga sleutelen en mee ga experimenten dan kan ik tot echt het lekkerste 'gezonde' tussendoortje komen!' En zo ontstond het. Iedere dag maakte ze vanaf dat moment bonbons, verkocht ze in de B&B en voor wat ze verdiende kocht ze ingrediënten.

Terugkomend in Nederland begon ze meteen met het opzette van haar bedrijf in rauwe chocolade! Workshops en bonbonverkoop. Sinds 2012 is Danielle bezig, ze noemt het bedrijf Dhana Chocolate. Naar de godin van Keltische godin van zelfrespect, want voor haar is het belangrijk als je iets wilt: ga er dan voor: uit eerbetoon aan jezelf.

                                              

Ze begon op de Ommelander markt in Groningen en met het geven van workshops. Nu 11 jaar zijn er heel veel stappen gezet naar een professioneel bedrijf. Sinds 2019 heeft Dhana Chocolate:

- een complete nieuwe huisstijl
- een professionele website 
- een professionele webshop
- uitgebreid naar 8 verschillende verpakkingen!
- collectie bestaand uit 16 bonbons met daarnaast nog vele specials.
- sinds 2020  is Dhana Chocolate officieel BIO! 
- sinds 2022 hebben wij een heuse eigen werk- en workshopruimte in Zuidhorn!
- een kleine winkel in Zuidhorn; open iedere vrijdag van 10.00-17.00
- sinds 2023 hebben wij de plantaardige chocolatier cursus ontwikkeld!

Geboren uit een diep verlangen om het lekkerste gezonde tussendoortje te maken! En nog steeds in volle gang om alleen maar nog lekkerder te worden voor jullie!

Lees meer in interviews en artikelen:

IN DE BUURT

CROWDABOUT NOW - INTERVIEW

PODCAST BIO IN GRUN 

Liefs Dhana & Team

Foto's: boven Annabelle Shemer/ onder Shotsby