#5 Wat is jouw favoriete bonbon?

Toen ik begon met Dhana Chocolate, ging ik eerst heel veel experimenteren. Zoveel dat ik iedere avond een rondje moest rennen om alle energie van de chocolade even kwijt moest raken.  Ik werkte 3 dagen in de week en ernaast was ik bezig met het opstarten van mijn bedrijf.
Wat een chaos in de keuken, maar ik kon daar altijd doorheen kijken en wist precies wat ik wilde. Een prachtig assortiment maken, juiste texturen en vooral hele lekkere bonbons die ook nog een poosje houdbaar zijn.

Ik droomde van chocolade en smaken. Wanneer ik opstond wist ik precies waar ik mee aan de slag wilde. Al snel waren heel wat soorten geboren. Ik verkocht de bonbons op markten, maar had nog weinig kennis over wat de klant precies wilde. Zo had ik iedere markt weer volledig andere soorten mee. Mensen werden hierdoor een beetje teleurgesteld. Langzamerhand werkte ik toe naar een vast assortiment, alhoewel dat vrij lang heeft geduurd. Dat moet wel één van de lastigste dingen voor mij zijn geweest, een vast assortiment hebben was voor mij de vrijheid van creëren afnemen.

Maar wat ik niet had verwacht; door het hebben van een vast assortiment werd ik veel professioneler. Ik kon een prachtige flyer laten maken met de soorten, ik moest precies de juiste ingrediënten inkopen, alle bonbons moesten stuk voor stuk worden afgewogen. Er kwam veel meer stabiliteit en precisie in de keuken en ik begon dat ontzettend leuk te vinden!

Sinds ongeveer twee jaar hebben we nu het assortiment wat we nu hebben. Soms valt er wat af, soms komt er weer wat bij. Soms verbeteren wij de recepten weer zodat ze nog lekkerder zijn en handiger te maken. Het is een ontzettend leuk proces! 

De nieuwste creaties zijn bergamot en chipotle. Wat lijkt jou een heerlijke smaak?