Het Allereerste Chocolaatje van Dhana Chocolate

De allereerste chocolade bonbon die Danielle, eigenaresse van Dhana Chocolate maakte was 12 jaar geleden in Glastonbury, Engeland.

Ze werkte daar in een B&B, die volledig plantaardig was en zich veel bezig hield met superfoods. Je weet het waarschijnlijk nog wel, dat was jaren geleden een enorme hype in Nederland: gojibessen, moerbijen, lucumapoeder, macapoeder, incabessen, spirulina, je kon er niet omheen en het was knetterduur.

Zodoende was het ook te vinden in Glastonbury, maar ook: RAUWE CACAO.

Danielle's woorden na haar eerste RAUWE CHOCOLADE ervaring: 'Ik had voordat ik in Glastonbury kwam, nog nooit van rauwe chocolade gehoord, gezien, geproefd. Toen ik het voor de eerste keer proefde in de vorm van een bonbon, was ik meteen verkocht! Het smaakte helemaal niet lekker, ik was gewend aan echt  zoet en smaakvol en dit was gewoonweg een beetje mat van smaak en helemaal niet zoet. Maar ik proefde wel de potentie! Rauwe cacao geeft je zoveel energie, kracht en focus! Dat proefde en voelde ik. Ik dacht: als wij hier nou eens een heel lekker en gezond bonbonnetje van maken! Dat is precies wat ik zoek!'

Daar ging ze, Danielle ging terug naar de B&B, maakte daar voor het eerst rauwe chocolade. Wel aan de hand van een receptenboekje die daar al aanwezig was. Op de foto zie je de allereerste chocolade bonbon die ze maakte. Die was met cacaopoeder, kokosolie, gojibessen, pompoenpitten en nog veel meer. Het recept en het boekje heeft Danielle nooit meer gezien, maar voor haar idee, was dit de lekkerste bonbon die ze ooit heeft gemaakt en gehad! Waarschijnlijk als ze hem nu zou proeven, zou dat wel mee vallen en haar andere bonbons dat overtreffen. Maar goed, gedachten zijn gedachten.

Dit was dus de allereerste bonbon, daarna kon Danielle niet meer stoppen met chocolade maken van specifiek rauwe chocolade. Ze maakte in de B&B in Glastonbury veel bonbons voor de gasten, die het met veel enthousiasme ontvingen. Daarna nam ze het idee mee naar Nederland waar Dhana Chocolate begonnen is....

#dhanachocolate #westerkwartier #zuidhorn #love #chocolade #chocoladeworkshops #gezondheid #rawchocolate