Waarom rauw en vegan

WAAROM RAUW EN VEGAN?

 

Wij maken niet zomaar chocolade, maar rauwe en plantaardige chocolade, vrij van geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Dit is een heel bewuste keuze geweest. Omdat de insteek van Dhana Chocolate is genieten van iets lekkers en gezonds.

 

Maar wat is gezond? Voor mij toen ik het bedrijf opzette was dat: iets wat je voedt en bijdraagt aan jouw gezondheid. Een tussendoortje waar je echt wat aan hebt.

 

Veganistisch omdat dat voor mij het gezondste voelde en ik geen zuivel wilde gebruiken in de bonbons. Voor mij kon het ook zonder, in plaats van melk en room, wilde ik noten gebruiken.

 

Ik ben een enorme notenfanaat en ik kan zeggen, noten staan zo dichtbij mijn hart. Vroeger had ik een eetstoornis en durfde niet meer te eten. Samen met de enorme steun die ik had, waren noten ook mijn redder. Ik durfde wel noten te eten en heel erg veel ook. Omdat ze voor mijn gevoel heel erg gezond zijn en verwarmend.

 

Dus in het begin was Dhana Chocolate vegan, maar meer als toevalligheid. Op deze manier chocolade maken, voelde heel erg natuurlijk en het heeft zo zijn voordelen, want de chocolade kan niet gaan schimmelen.

 

Rauw omdat ik een vitaal tussendoortje wilde. Wanneer je bijvoorbeeld een rauwe zonnepit in de aarde stopt, dan kan hij gaan ontkiemen en kan er nog een volwaardige zonnebloem uitgroeien. Een rauwe zonnepit is dus extreem vitaal, energiek en levend. Wanneer ik dezelfde zonnepit rooster of bak. Dan kan het niet meer tot leven worden gewekt, om het maar even zo te benoemen.

 

Dat was voor mij een hele gave ontdekking en daarom ben ik op deze manier gaan werken! Chocolade voor onze gezondheid, wat wil je nog meer?

 

#chocolade #dhanachocolate #rauw #plantbased #vegan #vegangroningen #westerkwartier #groningen #zuidhorn #gezondemama #gezondeten #dieet