Wat zit er nog meer in onze chocolade?

Een van mijn favoriete ingredienten waar wij mee werken is kokosnootbloesemsuiker. Ik hou ontzettend van snoepen en kokosbloesemsuiker is dan een heerlijke zoetmaker.

De kokosbloesemsuiker van Big Tree Farms uit Bali is zoet maar ook een tikkie hartig. Het is gewoon vol van smaak en als je dit toevoegt aan de chocolade of vullingen, dan geeft dat echt karakter.

Niet iedere kokosbloesemsuiker smaakt hetzelfde, na een lange zoektocht kwam ik uit bij Big Tree Farms in Bali. Hieronder een beetje informatie over dit prachtige bedrijf.

>Alle kokosbloesemsuiker van Big Tree Farms wordt lokaal geteeld en verwerkt in Indonesia, Bali.
De kleine boeren krijgen een eerlijke vergoeding voor hun producten, die ver boven de wereldmarktprijs voor kokosbloesemproducten liggen. Het team van Ben Ripple (eigenaar van Big Tree Farms) traint ook de lokale kleine boeren in biologische voedselproductie en ondersteunt hen bij het behalen van het biologische certificaat.
De kokosbloesemproducten van Big Tree Farms worden onder de Europese biologische normen geproduceerd en hebben dat Control Union Fair Choice-zegel.

#bigtreefarms #coconutsugar #healthysweets #cacao